Apunt Menorca Marybola: joies mediterrànies minerals | Apunt Menorca
Marybola

Marybola

Escrit per M. J. Ferri Vizcaíno

Amb un estil mediterrani i atemporal, Gloria Gomila dissenya joies artesanals amb minerals sota la marca Marybola. Totes les col·leccions són úniques i exclusives. Prioritza allò natural, elegeix seguint criteris sostenibles les més de 300 pedres amb què treballa.

Uns regals nadalencs van ser el germen de Marybola. Les primeres joies de Gloria Gomila, dissenyadora industrial de formació i apassionada dels minerals, van anar a parar a mans de familiars i amics. D’això ja fa quasi sis anys. Avui és propietària d’una joieria a Sant Lluís (visita la seva web) i d’una marca amb projecció ascendent, com ho demostra el fet que fos la firma de joies escollida pel dissenyador Duyos en la Mercedes Benz Fashion Week del 2017 i 2018.

Marybola: creacions naturals

Gloria en ralla amb orgull però també amb una certa modèstia. És una persona temperada, una actitud que trasllada a la seva feina i inevitablement també a les seves creacions: harmòniques, equilibrades, orgàniques… i naturals. Si hi ha una paraula que pot definir el que fa és precisament aquesta. I no només pels materials amb què treballa o per l’escàs tractament al qual els sotmet, sinó pel seu compromís amb el medi ambient.

Marybola

“Faig l’elecció dels minerals seguint criteris sostenibles i respectuosos”, explica per, acte seguit, posar-nos un exemple: “el corall que faig servir és de cultiu, no prové de cap extracció irregular”. Això, per tant, ja descarta de pla l’ús de qualsevol pedra procedent de l’illa. “Som Reserva de la Biosfera”, aclareix, una reflexió que ha hagut de fer a algun client interessat en souvenirs “naturals”.

Aquest compromís amb la seva terra es fa visible en el caràcter que imprimeix a les polseres, collars, anells o anelletes que passen per les seves mans. “Són joies mediterrànies i atemporals”, comenta. De cada disseny no fa més de deu o quinze unitats, totes elles úniques i exclusives, si bé també pot treballar per encàrrec i fer un procés totalment personalitzat.

Joies funcionals

Sigui com sigui, remarca que les seves no són “peces d’alta joieria, d’aquelles que et poses una vegada a l’any”, sinó que són “per al dia a dia”. La funcionalitat és, certament, un dels seus objectius. Per això, en polseres i collars introdueix un nus entre peça i peça que assegura la mal·leabilitat de la joia i evita, en cas de trencament, que es desfaci per complet. “És un tret característic de les joies Marybola”, assenyala.

Marybola

Gloria és, a més a més, una gran coneixedora dels minerals i de les seves propietats, un coneixement que, arribat el cas, posa en pràctica per guiar els clients i clientes sobre quins són els més adequats en funció del signe solar o l’estat anímic. “Ens definim com un espai de disseny i de benestar”, comenta al respecte. No és poca cosa conèixer en detall tot el que envolta els més de 300 minerals amb què fa feina. Entre els més populars cita l’aiguamarina, el lapislàtzuli, les turqueses, les perles, el quars blanc o rosa, l’ambre i la camaleònica labradorita. Et convidem a fer-hi una visita i deixar-te guiar per aquesta cicerone del món mineral.