Apunt Menorca Es Claustre es marca amb un cartell amb primeres figures | Apunt Menorca
Es Claustre 2020

Es Claustre es marca un cartell amb primeres figures

Escrit per Apunt Menorca

Jay-Jay Johanson, Xoel López, Coque Malla, Maria del Mar Bonet i Alice Wonder són alguns dels noms del programa que ha preparat Es Claustre per a aquesta temporada.

Es Claustre manté el ritme al qual ens té acostumats i, tot i la raresa de l’any que vivim, s’han marcat un cartell per recordar. L’han avançat avui estalonats per l’Ajuntament de Maó i el Consell Insular de Menorca, representats per la regidora de Cultura i Medi Ambient, Conxa Juanola, i el conseller de Cultura, Educació, Joventut i Esports, Miquel Àngel Maria.

Es Claustre 2020: un cartell internacional i també local

Jay-Jay Johanson, Coque Malla, Xoel López, Love of Lesbian, Marco Mezquida & Chicuelo, Maria del Mar Bonet i Alice Wonder són els caps d’aquest cartell en el qual també destaquen els noms d’Albert Pla, Nico Roig, Joana Gomila, Egon Soda, Queralt Lahoz, Shuarma, Las Migas o Xanguito, i els menorquins Leonmanso, The Trikinis, Denver Blues Band i Verlaat. Consulta aquí el programa amb les dates més destacades. La imatge és de Felip Ariza.

No són tots, n’hi ha més. De fet, n’hi tants com per omplir la pràctica totalitat de les nits d’estiu, i quasi la meitat són músics i formacions locals.

 

Es Claustre també serà l’escenari de tres cites culturals de calat: el Cranc Festival (3-5 de setembre), el Menorca Groove Festival, el festival itinerant Essències i el Festival BarnaSants.

Això pel que fa als concerts, que són el nucli de la programació des Claustre i que un any més seran la manifestació més clara de la seva aposta per nous llenguatges i formats.

Més enllà de la música, al pati del que fos un dels convents de Maó passaran més coses, activitats culturals “que apunten a molts registres i sensibilitats diferents” amb l’ànim d’arribar “a tots els menorquins i menorquines, i a un ampli públic de temporada”.

Una d’aquestes activitats serà el Cinema a la Fresca, una iniciativa que s’ha celebrat amb èxit durant els darrers cinc anys i que enguany tornarà a comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Maó.

L’aposta d’Es Claustre per la cultura de proximitat

Avancen Josep Maria Fita i Josep Sampol, responsables d’Es Claustre, que enguany, a causa de la nova situació, “per seguretat i per consciència social” el programa “serà diferent en els formats, però no en els continguts, les ganes i la il·lusió”. Prova d’això és que enguany, per evitar aglomeracions, tots els concerts seran en format acústic.

“Apostem per la cultura de proximitat, ho hem fet sempre i enguany amb més motiu”, assenyala Fita alhora que recalca una idea: “la cultura no ha sigut mai entesa com un fet massiu i, malauradament, hem hagut de viure aquesta crisi per repensar algunes coses”.

La «valentia» dels programadors

Tant la regidora Conxa Juanola com el conseller Miquel Àngela Maria han agraït “la valentia” de l’equip d’Es Claustre per presentar un programa de nivell en una temporada tan complicada. “És heroic programar en aquests moments”, però al mateix temps “és necessari perquè es mogui la societat”, reflexiona Juanola.

Una idea subratllada per Maria, qui reconeix la implicació del sector cultural en aquests moments tan difícils. “Des del primer dia qui s’ha reinventat i s’ha adaptat a aquesta nova realitat ha estat el món de la cultura”, assenyala. D’aquí que des de la institució insular s’hagi impulsat el Rescat Cultural amb un paquet de mesures per estalonar-los.

Per estar al corrent del més rellevant de l’activitat cultural a Menorca, consulteu l’Agenda de l’Apunt i subcriviu-vos al butlletí informatiu que enviem setmanalment amb un recull del més destacat de l’agenda menorquina.