Apunt Menorca Les millors rutes en caiac per la costa sud de Menorca I Apunt Menorca
Rutes en caiac per Menorca

Les millors rutes en caiac per la costa sud de Menorca

Escrit per Raquel del Río

Menorca és un lloc ideal per a la pràctica del caiac. La qualitat i tranquil·litat de les seves aigües són el seu principal reclam, com també la seva condició de Reserva de la Biosfera. Avui, et proposem tres rutes en caiac per la costa sud de Menorca.

Navegar en silenci només amb l’impuls dels teus braços en una mar en calma, fer-ho acompanyat d’algun curiós corb marí, seguir el sol mentre s’amaga en l’horitzó… Aquestes i mil experiències més són les que ens regala el caiac. A més, tenint en compte que és de fàcil ús i assequible, no hi ha excuses per llençar-se a la mar pala en mà.

Que Menorca és una destinació idònia per a practicar caiac ha quedat clar en el post Les millors rutes en caiac per la costa nord’. Els 216 km de costa es poden recórrer en només una setmana, però també val la pena fer excursions d’un dia i descobrir a poc a poc tots els racons paradisíacs que amaga la més septentrional de les Illes Balears.

Fem un tomb ara per les millors rutes de la costa sud:

Ruta en caiac per Menorca: de Cala Torret a Binissafúller

Dificultat: Baixa
Durada: 3-4 hores
Els que pugin per primera vegada a un caiac poden començar per aquest tram. Partint del moll de Cala Torret cap a l’oest ens trobarem de seguida amb la preciosa, i també concorreguda, platja de Binibèquer. Més endavant ens trobarem amb un pont natural esculpit en la roca que forma la Cova des Pont i que podrem travessar. L’excursió prossegueix fins arribar al pintoresc poblat mariner de Binibèquer Vell. Una mica més endavant ens trobarem amb ses Olles de Binissafúller, un lloc ideal per fer snorkel, i després de costejar els illots d’en Marçal arribarem a la platja de Binissafúller.

Rutes en caiac per Menorca

Ruta en caiac per Menorca: la ruta de Calescoves a cala en Porter

Dificultat: Mitja
Durada: 2-3 hores
Els penya-segats calcaris de la costa sud de Menorca, que arriben als 40 metres d’alçada en aquesta zona, estan esquitxats de coves i cavitats creades per l’erosió de l’aigua i el vent i que moltes aus utilitzen per niar. El racó Alt i Fondo, la Llosa d’en Pudent i el racó dels Enamorats són algunes de les sorpreses que ens esperen, si bé la més impactant és Calescoves, tant per la bellesa natural del paratge com pel centenar de coves excavades a les parets que conformen un dels jaciments més rellevants de la prehistòria de Menorca. Si ens queden forces, podem fer una darrera empenta i continuar fins as Canutells. De camí veurem les coves dels Magatzems, dels Suros o de ses Atxes.

Rutes en caiac per Menorca: de cala Galdana a cala Trebalúger

Dificultat: Mitja
Durada: 3-4 hores
Tot i ser una de les zones més urbanitzades de la costa sud, Cala Galdana té l’honor de ser considerada una de les platges més boniques del litoral menorquí. La panoràmica des del mirador de sa Punta impacta. Les dimensions del seu arenal en forma de ferradura, la transparència de l’aigua i els imponents penyals que l’envolten la confirmen com un must de Menorca. Comencem la ruta des del final del torrent d’Algendar, a la dreta de la urbanització. Un cop sortim de la cala en direcció cap a l’est ens trobarem les primeres coves naturals (val a dir que la màgia d’aquesta ruta està en anar descobrint les diferents cavitats formades en la roca). Una d’elles és Baldritja Encantada (una llanterna ens servirà per apreciar-la en tot el seu esplendor). Més endavant ens trobarem i creuarem el pont de n’Ali, una de les grans atraccions de la costa sud. A poc distància descobrirem Cala Mitjana, un dels tresors de la Mediterrània, i més enllà Cala Trebalúger, una altra meravella de la naturalesa. Entre una i l’altra ens trobarem s’Olleta de Trebalúger, un lloc perfecte per fer un bany.

Si vols ampliar la informació sobre les rutes de Menorca en caiac, entra en www.descobreixmenorca.com