Apunt Menorca Nou programa de visites guiades al Llatzeret | Apunt Menorca
Llatzeret

Nou programa de visites guiades al Llatzeret

Escrit per Apunt Menorca

El Consell Insular de Menorca posa en marxa el programa de visites guiades al Llatzeret, un dels elements patrimonials més sorprenents de l’illa.

El Consell Insular de Menorca ha reprès el programa de visites guiades al Llatzeret, una iniciativa amb la qual pretén fer més accessible a tothom un dels elements patrimonials més emblemàtics i valuosos de Menorca: l’antiga estació de quarentena, d’nterès històric, cultural i paisatgístic.

L’itinerari serà de dues hores i mitja, es farà en castellà i anglès i permetrà els visitants endinsar-se en la història d’aquest espai del port de Maó, així com conèixer les millores realitzades en els darrers mesos.

Llatzeret del port de Maó

El Llatzeret, un edifici amb història

La construcció del Llatzeret, declarat Bé d’Interès Cultural, data de finals del segle XVIII. Concretament, fou el 1793 quan el comte de Floridablanca va ordenar construir aquest establiment sanitari per aïllar els infectats o sospitosos de malalties contagioses arribats a Menorca. Finalitzades les obres l’any 1807, el Llatzeret de Maó, el dissetè d’Europa, no va entrar en funcionament fins deu anys més tard.

S’hi van viure episodis tràgics com les fortes epidèmies de febre groga de 1821 i 1876 i la de tifus, també el 1821. L’any 1919 hi va arribar el darrer vaixell en quarantena i poc després va deixar d’emprar-se amb finalitats sanitàries. Amb el traspàs de la titularitat del Ministeri de Sanitat al Consell, que es va fer efectiva l’abril del 2015, la història del Llatzeret s’està reescrivint de nou.

Llatzeret del port de Maó

Les visites al Llatzeret

Les visites tindran una durada màxima de dues hores i mitja i es faran en català, castellà i anglès. Els tiquets es podran comprar en les oficines d’informació turística i de Viatges Magon i a la web nanventura.es. També es podran comprar a peu de barca, sempre que hi hagi places lliures (la capacitat màxima per visita és de 60 persones).

Les sortides des del Moll de Calesfonts es faran els dijous, a les 17 hores; els dissabtes, a les 10 hores; i els diumenges, a les 17 hores. El preu general serà de 18 euros, els joves de 8 a 15 anys i les persones amb discapacitat en pagaran 9, i els majors de 65 anys i jubilats, 12.

Per estar al corrent del més rellevant de l’activitat cultural a Menorca, consulteu l’Agenda de l’Apunt i subcriviu-vos al butlletí informatiu que enviem setmanalment amb un recull del més destacat de l’agenda menorquina.