Apunt Menorca Les millors activitats familiars per aquest Nadal a Menorca | Apunt Menorca

Nadal amb fillets: Les millors activitats per fer en família a Menorca

Escrit per Marc Figueras

Arriben les dates més esperades per als més petits de la casa i, per això, us proposem una tria d’algunes de les activitats que no us podeu perdre aquestes festes de Nadal a Menorca.

 

Pastorells · Nadal MenorcaEls pastorells

Els pastorells és una de les tradicions nadalenques més arrelades a Menorca. L’obra es representa o s’explica en forma de conte a gairebé tots els pobles de l’illa, i es fa a partir de variacions de dos textos: ‘Els pastorells’ de Roc Coll i Orfila, i ‘Els pastorets’ de Josep M. Folch i Torres. Sigui quina sigui la versió, la història dels pastorets que van a veure al nen Jesús, amb els àngels, els dimonis i la lluita entre el bé i el mal, és un clàssic divertit i entranyable que no pot faltar en aquestes festes.

Maó: 27 i 29 de desembre · 19h · Teatre de l’Orfeón Mahonés.

Ciutadella:
Divendres 15 de desembre, a les 20:30h.
Dissabte 16 de desembre, a les 18h i a les 20:30h.
Diumenge 17 de desembre, a les 18h.
Divendres 22 de desembre, a les 20:30h.
Dissabte 23 de desembre, a les 20:30h.
Dimarts 26 de desembre, a les 18h.
Preu: 6€ per als infants i 10€ a partir de 12 anys.
Venda anticipada d’entrades a la taquilla de la Sala d’Actes del CC Sant Miquel del 12 al 14 de desembre en horari de 19:30h a 20:30h i una hora abans de cada funció.


Nadal sobre gel · Mercat des ClaustreNadal sobre gel

Maó: Del 2 de desembre al 7 de gener · Pati del Claustre del Carme · 5€ i 3€ (descompte).
Dynamic Menorca ha tornat a ser l’encarregada del muntatge i organització de la pista de gel sintètic, de tres-cents metres quadrats, amb la col·laboració inestimable de l’Ajuntament de Maó, els negocis del Mercat des Claustre, Mô Comercial i el Centre de Jardineria Es Bosc. Consulta els horaris de les pistes aquí.


Concerts de Nadal

Maó:
Dissabte 23 de desembre · 20h · Parròquia de Sant Francesc. A càrrec de la Coral Migjornera.
Dimecres 27 de desembre · 17h · Parròquia de Santa Maria. Música d’orgue per als més petits. Concert de nadales i bandes sonores per a totes les edats; especialment recomanat a infants d’entre 3 i 7 anys.
Divendres 29 de desembre · 20:30h · Sala de Cultura Sa Nostra. A càrrec de la Coral Clau de Sol.
Dimecres 3 de gener · 17h · Parròquia de Santa Maria. Música d’orgue per als més petits. Concert de nadales i bandes sonores per a totes les edats; especialment recomanat a infants i fillets/es a partir dels 7 anys.

Ciutadella:
Dissabte de 16 desembre · 21h · Església de Santa Clara · Gratuït. A càrrec de la Coral s’Estel.
Diumenge 17 de desembre · 18h · Catedral de Menorca. A càrrec de la Simfònica de les Illes Balears i la Capella Davídica.
Dimarts 19 de desembre · 19:30h · Plaça Nova i placeta des Be. Gospel, a càrrec dels alumnes de l’Escola Municipal de Música i Arts Escèniques.
Dijous 21 de desembre · 18h · Can Saura. Gospel nadalenc, a càrrec dels alumnes de l’Escola Municipal de Música i Arts Escèniques.

Alaior: Divendres 15 de desembre · 19h · Escala de la Casa Consistorial. Actuació de cant dels alumnes de l’escola de Música.

Sant Lluís: Dissabte 16 de desembre · 20:30h · Sala Albert Camus · 5€. Gòspel Christmas: Moments a Cor.

Ferreries: Diumenge 17 de desembre · 20:30h · Auditori de Ferreries · 5€. Gòspel Christmas: Moments a Cor.

Llucmaçanes: Dissabte 16 de desembre · 19h · Església de Sant Gaietà. A càrrec de la Coral des Migjorn.


Musicals familiars

Ciutadella: El viatge de la Tris · Dissabte 16 de desembre · 17h i 20h · Sala Polivalent Canal Salat · 12€.


Betlems 

Maó: Betlem vivent · Diumenge 17 de desembre · De 18h a 20h · Col·legi Sant Josep. Cós de Gràcia.


Cinema de Nadal Menorca · Star WarsCinema de Nadal

Maó: 22, 26 i 30 de desembre; 2 i 4 de gener · 18h · Cinemes Ocimax de Maó · Preu: 2€. 
Una gran iniciativa per anar al cinema amb els més petits a preus populars! Gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament de Maó i els cinemes OCIMAX, veure les pel·lícules infantils i juvenils d’estrena només costarà 2€! Això sí, només els dies i la sessió indicats més amunt.

Ciutadella:
Dijous 21 de desembre · De 17h a 20h · Espai Sant Josep · Gratuït. El dia més curt. Projeccions de curtmetratges.
Divendres 22 de desembre · 17:15h · Espai Sant Josep · Gratuït. Cinemàgic nadalenc, per a fillets de 2 a 12 anys.
Divendres 29 de desembre · 17h · Can Saura · 3€. Projecció de la pel·lícula ‘Fantástico Sr. Fox’.

Ferreries:
Dissabte 23 de desembre · 19:30h · Auditori de Ferreries · 1€. El dia més curt. La festa del curtmetratge. Sessió de 8 curtmetratges que tindran un tema en comú.
Dimarts 26 de desembre · 17:30h · Auditori de Ferreries. Cinema Infantil: Wall-E (Disney-Pixar, 2008).


Ludoteca

Maó: Del 27 al 29 de desembre i del 2 al 4 de gener · De 8h a 13:30h · Casal Jove (C/Sant Josep, 7).
Durant aquestes vacances de Nadal, els infants de Maó d’entre 5 i 11 anys podran gaudir del servei ludoteca infantil de Nadal, que organitza la Regidoria de Joventut. Mitjançant les manualitats, els jocs i les activitats nadalenques més creatives, es pretén fomentar l’oci dels més petits, a la vegada que s’ofereix un recurs per les famílies durant aquestes vacances escolars. Les activitats són totalment gratuïtes i les inscripcions es realitzen el mateix dia, tot i que l’aforament és limitat per grups d’edat.

Ferreries: Del 26 de desembre al 5 de gener · De 8:50h a 14h · Poliesportiu de Ferreries. Ludoteca dirigida a alumnes de P3 a 6è.


Lunáticus Circus

Maó: Dijous 4 de gener · 18h · Teatre Principal de Maó · Preu: 8€ i 10€

Lunaticus Circus · Teatre Principal de MaóDe la prestigiosa companyia Teatro Paraíso, és una de les propostes per a nens a partir de 7 anys i famílies que no us heu de perdre per aquestes festes. N’Antón, en Pirú i en Nico, sense feina, menjar, ni sostre per atzar es troben amb una vella caravana de circ abandonada. Aquests tres perdedors, desconfiats en un principi, descobreixen que tot pot ser més fàcil si uneixen forces, així que, transformaran l’oblidada caravana en un petit circ rodamón. Vols saber-ne més? Entra aquí.


Pista d’aventures

Es Mercadal: Del 26 de desembre al 4 de gener (26 de desembre obert només capvespre, 31 de desembre obert només matí i 1 de gener tancat) · De 10h a 14h i de 16h a 20h · Pavelló Poliesportiu · 4,50€.
Els fillets i filletes d’entre 2 i 12 anys d’Es Mercadal tornen a estar d’enhorabona! L’Ajuntament tornarà a instal·lar una pista d’aventures al Pavelló Poliesportiu perquè hi puguin fer un munt d’activitats lúdiques i educatives i passar-ho d’allò més bé!


Tallers

MaóRetrats familiars · Dijous 28 de desembre · 18h · Museu de Menorca.
Ves amb ton pare, ta mare, s’àvia, el conco o amb qui vulguis… I farem un retrat familiar que es convertirà en un gran regal de Nadal.

Ciutadella:
* Taller feim un bibliotràiler · Del 27 al 29 de desembre · De 10h a 13h · Sala d’actes Joana de Vigo i Squella de la Casa Cultura.
Adreçat a joves d’entre 10 i 18 anys. Gratuït. Inscripció prèvia: del 4 al 20 de desembre a la Casa de Cultura.
* Taller aprenem cinema · Divendres 29 de desembre · De 10h a 13h · Can Saura.
Adreçat a fillets d’entre 9 i 14 anys. 7€ . Inscripció prèvia: josep777@msn.com o 685 266 536.
* Taller d’ornaments nadalencs · Del 12 al 14 de desembre · De 18h a 20h · Punt Jove (C/ Mallorca, 67 baixos, annex IES Josep M. Quadrado).
Adreçat a joves d’entre 14 i 21 anys. Gratuït.
* Taller de trufes i galetes de gengibre · Del 20 al 21 de desembre · De 18h a 20h · Punt Jove (C/ Mallorca, 67 baixos, annex IES Josep M. Quadrada). Adreçat a joves d’entre 14 i 21 anys. Gratuït.


Espectacle de clown gestual InsomniInsomni

Ciutadella: Dissabte 30 de desembre · 12h · Pati de Can Saura · Preu: 8€ i 10€.
La nova proposta d’en Dudu Arnalot és un espectacle de clown gestual que ens portarà a gaudir d’una experiència simbòlica amb tan sols una plaça amb un llit antic i un pallasso preparat per dormir. La gent, els sorolls, les sorpreses i altres adversitats no el deixaran descansar fins a portar-lo a l’insomni, des de on iniciarà un viatge poètic, entranyable i ple de situacions surrealistes. Amplia la informació clicant aquí.


Arribada del Patge Reial

L’arribada del Patge Reial és un moment emocionant, perquè indica que ja s’apropen els Reis Mags d’Orient. El Patge Reial arribarà a tots els pobles de l’illa i recollirà les cartes dels fillets que ja les tinguin preparades. No us oblideu d’explicar-los que us heu portat molt bé!

→ Maó: Dijous 28 de desembre · 18h · Carrer de ses Moreres. Acompanyats per la Xaranga de la Banda de Música de Maó, es dirigiran al Teatre Principal, on recolliran les cartes dels infants.
→ Ciutadella: Dissabte 30 de desembre · 18h · Plaça des Born. Recorregut pel carrer Major des Born, per la plaça de la Catedral, per ses Voltes, fins arribar, a les 21h, a la plaça de ses Palmeres.
→ Alaior: Dilluns 1 de gener · 18:30h · Ajuntament d’Alaior.
→ Es Castell: Divendres 29 de desembre · 19:30h · Sortida des del Centre de Cultura. 
→ Es Mercadal: Dissabte 30 de desembre · 20h · Plaça Constitució. Acompanyat per la Banda de Música des Mercadal.
→ Es Migjorn Gran: Dilluns 1 de gener · 19h. Acompanyats per la Banda de cornetes i tambors des Migjorn Gran.
→ Ferreries: Dilluns 1 de gener · 19:30h · Pla de l’Església. Acompanyats per la Banda de Música.
→ Sant Lluís: Dijous 28 de desembre · 18h · Camp de futbol.
→ Llucmaçanes: Divendres 29 de desembre · 19h.
→ Sant Climent: Dissabte 30 de desembre · 18:30h · Pla de Sant Climent.


Arribada dels Reis Mags d’Orient

La cavalcada dels Reis Mags d’Orient del 5 de gener és un dels esdeveniments més màgics i esperats del Nadal a Menorca. Melcior, Gaspar i Baltasar arriben a tots els pobles acompanyats del seu seguici i carregats de regals… i també de carbó! Sigueu bons i aneu a rebre’ls!

→ Maó: Divendres 5 de gener · 19h · Port de Maó.
→ Ciutadella: Divendres 5 de gener · 19h · Sortida de la rotonda del Cavall.
→ Alaior: Divendres 5 de gener · 19h · Carrer Menorca.
→ Es Castell: Divendres 5 de gener · 18h · Calesfonts.
→ Es Mercadal: Divendres 5 de gener · 19h · Plaça Constitució.
→ Es Migjorn Gran: Divendres 5 de gener · 19:30h · Pla de l’Església.
→ Ferreries: Divendres 5 de gener · 19:30h · Pla de l’Església.
→ Sant Lluís: Dissabte 6 de gener · 6:45h · Sortida des del Molí de Dalt.
→ Llucmaçanes: Dissabte 6 de gener · 8h.
→ Sant Climent: Divendres 5 de gener · 20h.


Us deixem els enllaços als programes de tots els ajuntaments perquè pugueu consultar totes les activitats programades per a aquest Nadal a Menorca:

→ Ajuntament Maó
→ 
Ajuntament Ciutadella
→ 
Ajuntament Alaior
→ 
Ajuntament Es Castell 
→ 
Ajuntament Es Mercadal
Ajuntament Es Migjorn Gran
Ajuntament Ferreries
→ 
Ajuntament Sant Lluís