Apunt Menorca «Música Inter Tempora»: nova edició del Festival de Música de Maó
47è Festival de Música de Maó: «Música Inter Tempora»

Música Inter Tempora: nova edició del Festival de Maó

Escrit per Apunt Menorca

Amb el títol «Música Inter Tempora», el Festival de Música de Maó celebra enguany una edició especial amb una proposta artística 100% local.

Joventuts Musicals de Maó celebrarà aquest estiu una edició especial del Festival de Música de Maó. Serà la 47a i tindrà com a protagonistes els músics locals. El títol, «Música Inter Tempora» (música entre èpoques), evoca precisament el moment extraordinari que estem vivint a causa de la crisi sanitària provocada per la Covid-19 i simbolitza aquest impasse entre realitats diferents, entre temps diferents.

La decisió de fer un festival amb una proposta artística 100% local cerca, d’una banda, donar suport als músics menorquins en un moment de vulnerabilitat també per al món de la cultura i, d’altra, garantir al màxim la seguretat ja que no hi haurà desplaçaments.

També l’elecció dels espais del festival ha tingut en compte el moment excepcional que estem vivint. Per això, els organitzadors han optat per espais oberts com el Parc Rubió i Tudurí i el Claustre del Carme, i diàfans i de gran capacitat com l’Església de Santa Maria.

47è Festival de Música de Maó: «Música Inter Tempora»

Preneu nota dels quatre concerts que integraran la nova edició del Festival de Música de Maó entre el 22 de juliol i el 22 d’agost:

Quintet Nura: «Sons i records del segle XX»
Parc Rubió i Tudurí
Dimecres, 22 de juliol · 21 hores
Un passeig per les grans obres d’estil dixieland, alguns standards del jazz i arribant a les cançons més conegudes del segle. Amb col·laboració dels solistes, Gibet Pons, clarinet i Marc Bosch, saxo.

Duet de metall i orgue
Església de Santa Maria
Dimecres, 29 de juliol · 21 hores
El trio format per Pol Coll Tulloch (trompa), Joshua Coll Tulloch (trombó) i Tomé Olives (orgue) interpretarà música de diversos autors a un espai privilegiat com és l’Església de Santa Maria.

MenorcaBrass Ensemble: «A banda i banda de l’Atlàntic»
Parc Rubió i Tudurí
Dijous, 13 d’agost · 21 hores
Una línia musical entre ambdós continents,
estils i gèneres que caracteritzen la música
tradicional de cada indret. Repertori fresc, viu i mogut que ens transporta a un ambient estiuenc.

Orquestra de Cambra Illa de Menorca: «Dance Parade OCIM»
Claustre del Carme
Dissabte, 22 d’agost · 21 hores
La dansa ha sigut sovint una porta d’entrada a noves fórmules expressives per a la música amb certa tendència “exòtica”. Proposem un passeig per la història de les danses explorant les melodies, els ritmes i el temes que s’han succeït al llarg del temps.

Sobre les edicions anteriors del Festival de Música de Maó:
– 2016: «Nova edició del Festival de Música de Maó»
– 2017: «El Festival de Música de Maó omplirà de música clàssica la ciutat»
– 2018: «El Festival de Música de Maó celebra el seu 45è aniversari»
– 2019: «Nova temporada del Festival de Música de Maó»

Per estar al dia de la programació d’oci i cultura a Menorca, feu un seguiment diari de l’Agenda de l’Apunt. També podeu subscriure-vos al nostre butlletí informatiu. D’aquesta manera rebreu totes les setmanes un recull amb el més destacat de l’agenda de Menorca.