Apunt Menorca Rutes literàries per descobrir Menorca - Apunt Menorca

Rutes literàries per descobrir Menorca

Escrit per M.J. Ferri

Hi ha mil maneres de descobrir un territori. Es pot fer a través de la perspectiva històrica, també a través de les vivències de la gent que l’habita, del seu urbanisme i arquitectura, dels camins i rutes que el travessen… Les possibilitats són gairebé infinites. Una de ben original és fer-ho a través de la literatura. Però no de la literatura en termes generals, sinó de la literatura que s’ha gestat en els seus pobles, de la que pren les singularitats d’aquests indrets com a font d’inspiració o com a recurs de ficció i que ens parla, des d’un altre punt de vista, de l’essència d’aquest territori.

Us proposem quatre rutes literàries, ideades i organitzades per Illetra, perquè us llenceu a la descoberta de Menorca a través de la seva literatura.

Ciutadella, espais de ficció
Itinerari que permet descobrir racons que han servit d’inspiració a tot un conjunt d’autors contemporanis de Menorca, tant de narrativa –Maite Salord, Pau Faner o Esperança Camps-, com de poesia – Joan F. López Casasnovas, Anna-Maria Ticoulat o Francesc Florit Nin-.
Tots els divendres a les 18 h.
Punt de trobada: Pl. Federico Pareja (Ciutadella)
Durada: 2 h.
Idiomes: català, castellà, anglès i francès.
Preu: 14€ (+16 anys) – 8€ (11-16 anys)

Les perspectives del port de Maó
Itinerari pels miradors del port. Es reciten versos de Ferran Soldevila, Pere Gomila i Gumersind Riera i es tracten diversos gèneres narratius, des del realisme màgic de Pau Faner o l’històric de Josep Maria Quintana, fins a les descripcions del llibre de viatges de Josep Pla.
Tots els dissabtes a les 18 h.
Punt de trobada: Església de Sant Francesc (Maó)
Durada: 2 h.
Idiomes: català, castellà, anglès i francès.
Preu: 14€ (+16 anys) – 8€ (11-16 anys)

Els Nikolaidis i la literatura del segle XVIII
Itinerari que pren com a punt de partida el llibre de Josep M. Quintana, Els Nikolaidis. Fragments d’aquesta novel·la serviran per veure com era la vida a la Menorca del set-cents i comentar la producció d’il·lustrats menorquins com Joan Ramis i Ramis, Antoni Febrer i Cardona o Joan Roca i Vinent.
Tots els dijous a les 18 h.
Punt de trobada: Pl. de la Constitució (Maó)
Durada: 2 h.
Idiomes: català, castellà, anglès i francès.
Preu: 14€ (+16 anys) – 8€ (11-16 anys)

Fornells, art i tradició
Passeig que pretén desvetllar l’univers cultural i pictòric que van crear els artistes Hans Hartung i Anna-Eva Bergman durant el període de temps en què residiren a Menorca i, més concretament, a Fornells i Cala Tirant.
Tots els diumenges a les 18 h.
Punt de trobada: Restaurant Es Cranc Pelut (Fornells)
Durada: 2 h.
Idiomes: català, castellà, anglès i francès.
Preu: 14€ (+16 anys) – 8€ (11-16 anys)


És imprescindible reservar plaça.
Informació i reserves:
(+34) 699 982 180 / (+34) 620 003 352
illetra.cultura@gmail.com
illetracultura.wix.com/inici